Return to Tagjaink

Deme Józsefné

Deme Józsefné csipkekészítő

Deme Józsefné, Ipolyvecén élő csipkekészítő vagyok, 2008 óta nyugdíjas. Csipkéim nagy része horgolás és frivolitás vagy más néven hajócsipke. A frivolitás technikát 2009-ben az internetről tanultam. Dolgozom hajócskás és tűs módszerrel is.
Karácsonyi díszeket, kisebb ajándéktárgyakat, húsvéti tojásokat horgolással hajócskázással, az ékszereket, pamutfonal és gyöngy felhasználásával tűs frivolitás technikával készítem. Munkáim nagy része saját tervezés, vagy régi csipke terítők motívumait használom fel.

Több kiállításon is bemutattam munkáimat, Vácon Közönségdíjat kaptam.

Csipke ékszereimet (nyakék, karkötő fülbevaló, külön-külön és szettben is) 2010-ben csipkével díszített kacsa és liba tojásokat 2011-ben a Magyar Művelődési Intézet Képző és Iparművészeti Lektorátus zsűrizte.

Két-két alkalommal vettem részt a Budapest Sportarénában megrendezett Országos Táncház találkozó és kézműves vásáron, valamint a Budavári Palotában a Mesterségek ünnepén, és a Hagyományos Hollókői Húsvéti fesztiválon.
Munkáimmal a környékbeli települések falunapjain, Balassagyarmaton a Palóc Búcsún és karácsonyi vásáron, a vadásznapon, Salgótarjánban a Nógrád megyei Iparkamara által szervezett karácsonyi és turisztikai vásáron vettem részt, egyre nagyobb sikerrel.
Minden rendezvényen tartok bemutatót is, ahol szívesen ismerkednek főleg a fiatalok ezzel a csipkekészítési módszerrel, már több tanítványom is van.

demeklari51@gmail.com